viernes, 25 de abril de 2008

El riu i la barca


Hi havia una vegada un senyor que va participar en una loteria. Aquella loteria era molt especial perquè si guanyaves et tocaven molts diners. A aquell senyor, que es deia Josep, li va tocar el tercer premi. En Josep volia comprar-se una barca i gràcies als diners de la loteria se la va poder comprar.

Per celebrar-ho va convidar a la seva família a pescar amb la barca al riu Llobregat.

Van pescar quinze peixos i els van fregir per dinar. Estaven molt bons i van decidir que el següent dissabte tornarien a anar a pescar.

En Josep va esperar amb molta impaciència aquell dia, i fins i tot es va comprar una canya de vuit-cents euros, perquè encara li sobraven diners de la loteria.

El dissabte quan estaven pescant, se’ls va aparèixer un drac de quatre caps. La família tenia molta por i van saltar de la barca. El drac es va tirar un pet i va sortir foc, que va anar a parar a la barca i es va cremar. El drac es va enfonsar i en Josep volia venjar-se i es va capbussar per intentar matar-lo. La seva família va intentar impedir-ho, però no ho van aconseguir. En Josep va perseguir el drac, però el drac nedava molt més ràpid que ell i no el va poder atrapar.

En Josep i la seva família ho van explicar a la gent del seu poble però ningú s’ho va creure. L’alcalde va dir que demà aniria al riu per comprovar si deien la veritat.

L’endemà l’alcalde se’n va anar al riu però no va veure cap drac i va tancar a la presó en Josep i la seva família per dir mentides. En Josep a la presó va tenir un somni molt estrany: va somiar que matava el drac i que es tornava molt ric.

Quan va sortir de la presó va llogar una barca i va anar al riu Llobregat. Allà se li va tornar a aparèixer el drac, i ell va agafar la seva escopeta i li va col·locar una bala de plata. Va disparar al drac i li va començar a caure sang. Aquella sang era molt especial perquè era d’or. Va posar el drac a la seva barca i va tornar al seu poble. Quan va tornar, va ensenyar el drac al seu poble i l’alcalde li va demanar perdó. En Josep va vendre la sang del drac i va guanyar molts diners.

Amb els diners que havia guanyat es va comprar una barca molt més gran de la que havia tingut abans. També es va comprar una mansió a prop del riu Llobregat perquè així podia pescar quan volia.

Cada dia anava a pescar i guanyava molts diners. Un dia es va comprar una canya de pescar balenes i amb la seva barca se’n va anar al mar Mediterrani per pescar-ne alguna. Es va passar tot un dia intentant pescar-ne però al final ho va deixar estar. En Josep va buscar a internet on podia trobar balenes blaves i va veure que només n’hi havia als oceans i que en el mar Mediterrani no n’hi havia.

Ell va anar al oceà Atlàntic perquè volia pescar-ne. Al cap de molts dies va poder veure una balena blava. Quan li va tirar la canya per pescar-lo se li va trencar. Ell es va decepcionar molt perquè l’havien estafat.

Va tornar a la seva mansió i va continuar pescant peixos.

Un dia mentre pescava va veure un fantasma que tenia la silueta de un drac i el fantasma li va dir:

--- Tornaré i et mataré perquè vull venjança, venjança, venjança, venjança ...

I va desaparèixer per l’horitzó.

Burro català